Magnus Köttfärsbiffar med feta, tomatsalsa och bakad potatis

Det här är ytterligare ett recept utprövat i skolköket på enkla köttfärsbiffar med trevliga tilltugg:

 

Beräkna ca 450 gram färs till fyra personer. Sortens färs varierar från person till men jag skulle inte rekommendera ren fläskfärs.

1-2 chilifrukter

1-3 vitlöksklyftor

50g fetaost

1 rödlök

olja

salt, vitpeppar

 

Tomatsåsen:

400g krossade tomater

2 vitlöksklyftor

en halv rödlök

1/2 Jalapeno

 

en stor potatis/person

Ett antal majskolvar

Grönsaker

 

 

Gör så här:

Hacka vitlök,chilipeppar, rödlök och feta.

Blanda i en skål med en matsked olja

rör ner köttfärden tills du får en smet

Salta och peppra

stek så att du får en yta och ställ sedan i ugn på 175 grader tills dess att de är färdiga.

 

Baka potatis i microvågsugn:

stick potatisen, tillaga på full effekt i cirka sex-åtta minuter – vänd efter halva tiden

 

Tomatsås:

hacka lök, vitlök & Jalapeno

Stek i olja – salta peppra

häll i tomater – koka upp och smaka av

 

Skiva majs och stek i panna med smör och salt till dess att de är varma

 

Servera biffarna med tomatsåsen och majkolvar – ät bakpotatisen till med vitlökssmör

 

 

så enkelt att inte ens …fast jo det går att strula till detta också….

Leave a comment