Gravad Oxe för julbordet

gravat

Det som syns på bilden är en bit oxe som gravats lite som man gör med gravlax fast med andra tillbehör naturligtvis.

RECEPT:

700-1000 g  Oxe (har provat med filé men det är inte värt pengarna i just det här fallet. Fransyska eller varför inte en Rostas….båda fungerar utmärkt)

0,5 dl socker & 0,5 dl salt

10 vitpepparkorn & 10 svartpepparkorn

Mejram, Kyndel & Fransk Dragon ( En annan smakriktning blir det med timjan, basilika & oregano)

2 cl Calvados

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en påse – lägg det putsade köttet i påsen, knyt till och placera i kylen. VÄND OFTA – Vänd varje gång du öppnar kylen. Färdigt efter ungefär två dygn. Bör ätas upp inom en vecka.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s