Boeuf “Calva” är ett enkelt recept fött i Frostaskolans skolkök med lite yttre influenser.
du behöver:
100g biff/person
1/2 Portabello/per person
Scharlottenlök
Grädde
Smör
Hönsbuljong
Calvados
Libbsticka
eventuellt lite Maizena
Salt & Peppar
Potatis
Gör så här:
Skiva och råstek potatis – när potatisen börjar få färg så ställ den i ugnen på 175 grader
Hacka lök och Portabello lite grovt – stek i smör och salta
Strimla biffen och bryn snabbt i panna
Blanda med Portabello och lök – häll på knappt en halv dl vatten
Lägg i lite hönsbuljong och ett till två blad libbsticka(försiktigt…den tar över)
Salta och peppra
Häll i en tsk eller två med en bra Calvados
Låt koka upp och sedan i med grädde
Salta, peppra och eventuellt mer Calvados (det kommer att behövas mer)
Låt bubbla till (annars smakar det inte bra)
Servera
Det här är snabbmat som är svårt att misslyckas med om man bara ser till att förbereda innan man börjar. Se till att allt är hackat och att ugnen är varm. Se till att hetta pannor. Använd smör och riktig grädde och om du reder med mjöl så se till att koka ur smaken(behövs inte något mjöl men om….)