Magnus Byggmästargryta

Den här grytan är en enkel konstruktion som vinner just på sin enkelhet i både sammansättning och smaker.

De enda kryddorna i anrättningen är salt, vitpeppar och tomatpuré och smaken av grönsakerna. Det behövs inget annat så stoppa inte i kryddor av ohejdad vana utan låt smaken av blandningen tal för sig själv.

Allt steks samman i steg

Allt steks samman i steg

Ingredienser:

300g bra nötkött ( då grytan inte skall koka för länge får det inte vara för segt)

3 morötter hackade i centimeterbitar

200 g vitkål

2 gula lökar

1 palsternacka

1 msk tomatpuré

Salt och vitpeppar

Gör så här:

Hacka grönsakerna grovt och bryn i smör – Det gör inget om delar av grönsakerna får lite färg.

Ta ur grönsakerna och bryn köttet.

När köttet fått färg läggs grönsakerna tillbaka- salta peppra lite extra

Häll på en eller två dl vatten och tillsätt en msk tomatpuré

Låt puttra cirka 20 minuter – smaka av och servera med matvete eller matkorn

gryta3

Bilden är tagen från fördjupningskurs i matlagning på Frostaskolan

Leave a comment