Den här grytan är en enkel konstruktion som vinner just på sin enkelhet i både sammansättning och smaker.
De enda kryddorna i anrättningen är salt, vitpeppar och tomatpuré och smaken av grönsakerna. Det behövs inget annat så stoppa inte i kryddor av ohejdad vana utan låt smaken av blandningen tal för sig själv.
Ingredienser:
300g bra nötkött ( då grytan inte skall koka för länge får det inte vara för segt)
3 morötter hackade i centimeterbitar
200 g vitkål
2 gula lökar
1 palsternacka
1 msk tomatpuré
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Hacka grönsakerna grovt och bryn i smör – Det gör inget om delar av grönsakerna får lite färg.
Ta ur grönsakerna och bryn köttet.
När köttet fått färg läggs grönsakerna tillbaka- salta peppra lite extra
Häll på en eller två dl vatten och tillsätt en msk tomatpuré
Låt puttra cirka 20 minuter – smaka av och servera med matvete eller matkorn