Rågkakor i Panna

Jag älskar de där rågkakorna man kan  köpa i tub men alla mina försök att göra sådana själv har varit nästan förgäves. Frida fann dock ett recept på Facebook som hon sedan modifierat till två lite olika kakor. Degen är kladdig och lite pillig att jobba med men resultatet är lysande. Kakorna går att frysa och är nästan lika goda upptinade som direkt ifrån stekpannan.

kakaFör att få till de här behöver du följande ingredienser:

½ pkt Jäst
2½ dl mjölk
25 g smör
2 tsk honumg
1 tsk salt
ca 5 dl rågsikt/fint rågmjöl (prova dig fram – den ena kakan blir lite mörkare än den andra)
eventuellt brödkryddor

 

Smält smör – i med mjölk och kryddor
Blanda och låt jäsa i cirka 40 minuter
Kavla ut tunna kakor på ett mjölat bord – använd gärna kruskavel
Stek i en torr panna på mediumvärme ca 1½ minut på varje sida

 

Ett trivsamt bröd till lite av varje.