För ett år sedan…

För ett år sedan var jag alldeles nyopererad och hade precis avslutat en av de värsta terminer jag någonsin haft. Med tarmar som envisades med att smita ut ur ett hål i naveln och en något rörig säsong i skolan så var det en minst sagt besvärlig tid för mig. Samtidigt planerade jag och Frida den största och första av våra dagar och mitt i det som var kaos fanns det också massor av bra saker.

Tio dagar efter att jag opererats så hjälpte jag och Frida till på femtioårskalas och naturligtvis lossade jag på bandagen över min nykarvade buk efter tio dagar såsom sig bör. Kvällen fortlöpte bra och Frida styrde köket medan jag assisterade. Någon vända in i bärandet av disk så kände jag mig litet fuktig. Lita vatten tänkte jag först men efter att ha tittat innanför den lyckligtvis svarta västen så.

Värdinnan såg lite oroad ut när jag bad om kompress och kirurgtejp men till slut förlöpte allt utan vidare incidenter.

För ett år sedan var det en månad kvar och vi gick uttröttade nästa n på semester. Vi plockade med tält och handlade lite småsaker. Vi planerade vidare på mat och gjorde massor av små saker hela tiden.

För snart ett år sedan firade vi bröllop och sedan rusade hösten in under oss och världen omfamnade oss med liv, bygge, nattarbete och förlust och när julen kom var vi så trötta. En månad senare kunde vi flytta in i vårt nyrenoverade hus och sedan dess har saker rumlat och tumlat på i en rasande fart. Imorgon jobbar jag min sista dag för det här skolåret och Frida har semester i nästa vecka och i år har vi få planer och än mindre projekt.

I och för sig tänker Frida bygga en bikupa och vi skall bygga en liten altan bakom huset och två trappor på utsidan och sedan skall jag nog renovera boden och bygga om studion och sedan…

Mellan allt skall vi sitta och se solen sjunka och lyssna till träden i skymningen. Kanske kan vi ordna en liten eldstad nere vid “väggen” och sitta där insvepta i filtar när salamandern leker i veden. Kanske blir det någon liten utflykt eller någon litet annat äventyr mellan allt det vi inte planerat.

För ett år sedan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s